top of page
folia-apet.png
folia-apet-najechanie.png

Idealna do pakowania

Warzywa
Pieczywo
Ryby
Sery
Zrzut ekranu 2021-06-23 o 16.10.43.png
Mięso

mięsa świeżego, wędlin, serów, ryb świeżych oraz mrożonych, owoców morza, dań gotowych, owoców i warzyw, makaronów, pieczywa.

 

Folia APET

Folie sztywne /dolne, np. APET/ są doskonałym materiałem do produkcji opakowań na maszynach rolowych z wykorzystaniem procesu formowania termicznego.
Charakteryzują się wysoką barierowością względem gazów, łatwością obróbki oraz estetycznym wyglądem, co sprawia, że jest to jedna z najszybciej rozwijających się gałęzi w przemyśle opakowań.

 

Dodatkowym atutem tego typu opakowania jest możliwość poddania go recyklingowi.

 

Stosując dodatkowo barierę EVOH opakowanie staje się praktycznie nieprzepuszczalne dla tlenu, gwarantuje że pakowane produkty spożywcze przez długi czas zachowują swoją świeżość.

 

Parametry techniczne

  1. dostępne folie o zwiększonej odporności na przebicie,

  2. pakowanie próżniowe (vacuum) i MAP,

  3. folie do mrożenia i pasteryzacji,

  4. wysoka (oparta na EVOH) lub średnia bariera,

  5. dostępna opcja łatwego otwierania (easy peel),

  6. możliwe zadruku nawierzchniowego do 10 kolorów,

Najważniejsze zalety

  1. atrakcyjna forma prezentacji produktu

  2. dobra ochrona pakowanej żywności

  3. doskonałe właściwości  termoformowalne

  4. możliwość wyprodukowania folii w wielu kolorach

  5. szeroki zakres dostępnych grubości
     

bottom of page