top of page
folia-apet.png
folia-apet-najechanie.png

Idealna do pakowania

Warzywa
Pieczywo
Ryby
Sery
Zrzut ekranu 2021-06-23 o 16.10.43.png
Mięso

miÄ™sa Å›wieżego, wÄ™dlin, serów, ryb Å›wieżych oraz mrożonych, owoców morza, daÅ„ gotowych, owoców i warzyw, makaronów, pieczywa.

 

Folia APET

Folie sztywne /dolne, np. APET/ są doskonałym materiałem do produkcji opakowań na maszynach rolowych z wykorzystaniem procesu formowania termicznego.
CharakteryzujÄ… siÄ™ wysokÄ… barierowoÅ›ciÄ… wzglÄ™dem gazów, Å‚atwoÅ›ciÄ… obróbki oraz estetycznym wyglÄ…dem, co sprawia, że jest to jedna z najszybciej rozwijajÄ…cych siÄ™ gaÅ‚Ä™zi w przemyÅ›le opakowaÅ„.

 

Dodatkowym atutem tego typu opakowania jest możliwość poddania go recyklingowi.

 

Stosując dodatkowo barierę EVOH opakowanie staje się praktycznie nieprzepuszczalne dla tlenu, gwarantuje że pakowane produkty spożywcze przez długi czas zachowują swoją świeżość.

 

Parametry techniczne

  1. dostępne folie o zwiększonej odporności na przebicie,

  2. pakowanie próżniowe (vacuum) i MAP,

  3. folie do mrożenia i pasteryzacji,

  4. wysoka (oparta na EVOH) lub średnia bariera,

  5. dostępna opcja łatwego otwierania (easy peel),

  6. możliwe zadruku nawierzchniowego do 10 kolorów,

Najważniejsze zalety

  1. atrakcyjna forma prezentacji produktu

  2. dobra ochrona pakowanej żywności

  3. doskonaÅ‚e wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci  termoformowalne

  4. możliwość wyprodukowania folii w wielu kolorach

  5. szeroki zakres dostępnych grubości
     

bottom of page