top of page
laminaty3.png
laminaty-najechanie.png

Idealna do pakowania

Warzywa
Pieczywo
Ryby
Sery
Zrzut ekranu 2021-06-23 o 16.10.43.png
Mięso

mięsa świeżego, wędlin, serów, ryb świeżych oraz mrożonych, owoców morza, dań gotowych, owoców i warzyw, makaronów, pieczywa.

 

Laminaty

Laminaty foliowe mają bardzo szerokie zastosowanie w procesie pakowania produktów spożywczych.
Mogą być wykorzystane jako folie górne służące
do zamykania od góry opakowania próżniowego lub pakowania produktów w atmosferze zmodyfikowanej /MAP/, co znacząco przedłuża świeżość produktów. Dodatkowo można z nich wykonać opakowania jednostkowe, np. woreczki.

Doskonała jakość surowców, wysoka przejrzystość
i połysk laminatów podnoszą walory ekspozycyjne sprzedawanego produktu, a duża odporność na przebicia i zgniatanie ogranicza straty w procesie logistyki.
 

Parametry techniczne

  1. warstwa zgrzewalna PE lub PP,

  2. pakowanie próżniowe (vacuum) i MAP,

  3. dostępne opcje: bariera EVOH, łatwe otwieranie (easy peel), ograniczającym parowanie produktu wewnątrz anti-fog, otwórz/zamknij (reclosable),

  4. laminaty do mrożenia oraz głębokiego mrożenia

  5. możliwe wykonanie nadruku o wysokiej rozdzielczości,
     

Najważniejsze zalety

  1.  idealna forma prezentacji produktu

  2. doskonała możliwość zadruku

  3. wysoka przezroczystość i połysk

  4. dostępny szeroki zakres grubości

bottom of page